Україна готова до широкого компромісу щодо обміну заручників - СБУ

Україна готова до широкого компромісу щодо обміну заручників - СБУ

Укрінформ
Україна надала списки і готова до широкого компромісу в питанні обміну заручників.

Про це заявив керівник об'єднаного центру координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб, заручників та встановлення місця знаходження безвісти зниклих в районі проведення антитерористичної операції при Службі безпеки України Юрій Качанов під час прес-конференції в Укрінформі.

«Україна надала списки і готова до широкого компромісу. На даний час ми хочемо забрати підтверджених насамперед нами 87 осіб, які перебувають в ОРДЛО, а готові віддати чи не віддати, а розглянути 309 осіб, які можуть бути переміщені за їх згодою на неконтрольовану територію», - зазначив Качанов, підкреслюючи, що він особисто є представником гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи, яка працює в Мінську.

Читайте також: Україна у Мінську підтвердила готовність обміняти 87 українців на 309 бойовиків

На даний час, наголосив він, «представники від Донецька і від Луганська категорично проти маленьких вузьких обмінів: всіх на всіх і крапка».

Як повідомляв Укрінформ, раніше представниця України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко заявила, що українська сторона у присутності представників ОБСЄ підтвердила готовність до обміну 87 українців на 309 бойовиків і чекає відповіді на пропозицію щодо негайного звільнення заручників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-