Київський прокурор погорів на хабарі у $5 тисяч - ГПУ

Київський прокурор погорів на хабарі у $5 тисяч - ГПУ

Фото
Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив про затримання чергового, 15-го цього року, підозрюваного в корупції прокурора при отриманні хабара.

Про це у Фейсбуці повідомляє прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган.

"Генеральною інспекцією ГПУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вимагання працівником прокуратури Київської області неправомірної вигоди", - йдеться у публікації.

Зокрема, як повідомляється, у ході досудового розслідування встановлено, що прокурор відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальних органів поліції та підтримання державного обвинувачення управління нагляду у кримінальних провадженнях прокуратури Київської області використовуючи своє службове становище з 25.07.2017 висунув вимогу громадянину надати неправомірну вигоду у сумі 5000 доларів США за сприяння у вирішенні питання про обвинуваченому у кримінальному провадженні, покарання, не пов’язаного з реальним позбавленням волі.

Читайте також: САП просить суд стягнути 300 тисяч застави Полякова в бюджет

Слідчими Генеральної інспекції спільно із співробітниками ГУ СБ України у м. Києві та Київській області після одержання посередником, на якого вказав прокурор відділу прокуратури Київської області, частини неправомірної вигоди в розмірі 104 000 грн (еквівалент 4000 доларів США), зазначеного прокурора та посередника затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Проводяться першочергові слідчі дії. Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-