Байдужість РФ до Агеєва свідчить, що громадяни їй не потрібні - Геращенко

Байдужість РФ до Агеєва свідчить, що громадяни їй не потрібні - Геращенко

Укрінформ
Ситуація навколо чергового російського військовослужбовця, затриманого зі зброєю в руках на Донбасі, від якого відмовилося МО Росії  і якого, як громадянина РФ, навіть не відвідав російський консул, ще раз засвідчило: РФ не  потрібні її громадяни (і тим більше, жителі Донбасу), а цікавлять лише території. 

Про це написала у Фейсбуці перший заступник Голови Верховної Ради, Уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко. 

“Прочитала одкровення “потіряшки”, яка приїхала на Донбас вбивати, "защищать донецкий и луганский народы от Украины". Аморальна істота, обтяжливі обставини - що воно ще й з учительської родини, де ж мали б сіяти добре, розумне, вічне, а не цинічне.   Єдиний важливий в цих одкровеннях для мене особисто пасаж - це те, що “потіряшку” жодного разу не відвідали російські консули. Жодного разу!”, - написала Геращенко, коментуючи зустріч затриманого на Луганщині російського військовослужбовця Віктора Агеєва із представниками міжнародних  ЗМІ. 

Депутат підкреслила, що українські консули борються за відвідання громадян України в тюрмах РФ - “наших консулів фізично побили в Чечні, коли вони проривалися на суд до Карпюка і Клиха, їх не пускають до Сенцова і Кольченка, яким нав'язують російське громадянство, наш консул розшукував Романа Сущенка в Лефортово й пробивався до Євгена Панова, коли той коротко був там, між сімферопольськими катуваннями”.

Читайте також: Цаплієнко пояснив російському колезі, чому полонений на Донбасі Агеєв - злочинець

“Оце і є два світи, і слава Богу, що Україна - не Росія, що Україна своїх не кидає, не забуває, визнає, бореться, шанує. А для РФ це все просто "настамнет", а “нет” - то про що й мова.... Я сама кілька разів в тюрмах зустрічала громадян РФ, яких місяцями не відвідав консул, попри інформування. І прохання відвідати. Бо відвідати - це визнати. РФ не потрібні їх громадяни, а тим більше жителі Криму і Донбасу. Їм потрібні лише території...”, - наголосила Геращенко.

Фото: ТСН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-