Холодницький каже, що після втечі Онищенка не може ризикувати з Насіровим

Холодницький каже, що після втечі Онищенка не може ризикувати з Насіровим

Укрінформ
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький вважає, що перед тим, як відпускати відстороненого голову Державної фіскальної служби Романа Насірова на лікування до США, потрібно кілька разів перестрахуватися, зокрема, отримати відповідний висновок медексперта.

Про це Холодницький заявив у інтерв'ю телеканалу ТСН.

«Зараз, як я розумію з Facebook-листування, з посту, він  (Насіров - ред.) планує звернутися до САП зі скаргою на дії детективів НАБУ (щодо відмови НАБУ відпускати його на лікування у США - ред.). Хай звертається і ми розглянемо. Але ми повинні оцінити, чи дійсно є підстави для відпуску його за кордон на лікування, і ці висновки  нам повинні дати  не юристи, а медики, які повинні дослідити стан його здоров'я. Це мене як прокурора цікавить, бо якщо лікарі скажуть, що він нездатний брати участь у тих діях, ми як сторона обвинувачення не маємо права ані надавати йому документи про завершення досудового розслідування, ані будь-які інші процесуальні або слідчі дії з ним проводити. Ми не повинні змушувати, щоб про нас говорили, що ми, не дай Боже, довели людину до якогось тяжкого каліцтва чи смерті», - сказав Холодницький.

Він зазначив, що зрештою, Насіров, якщо буде не згоден із діями детективів чи прокурорів, завжди зможе звернутися до суду, і, «якщо суд ухвалить рішення - не відпускати, то не відпускати, але якщо буде рішення відпускати, і це рішення набуде законної сили, то звичайно, що рішення суду треба виконувати».

Керівник САП уточнив, що при ухваленні цього рішення необхідно зважати на всі ризики, у тому числі і втечі, враховуючи і наявність підтвердженої інформації британської сторони про наявність у Насірова британського паспорта.

«Просто аналізуючи практику, аналізуючи попередніх підозрюваних, щодо яких зараз починаємо етап заочного засудження, які також маючи мандат, згадайте, дуже сильно кричали по всіх телеканалах: "Ми не будемо тікати, ми будемо захищатися", але потім втекли в останній момент. Враховуючи обставини справи, матеріальний стан, інформацію від компетентних органів Британії про наявність громадянства і його бажання залишити територію України хоча б на лікування, ми повинні зважити, чи дійсно це буде покидання для лікування, чи це буде потім спроба поїхати до Штатів за українським паспортом, а потім повернутися до Лондона по британському паспорту. Тому ці ризики ми повинні зважити. Я буду судити тільки по фактах. Але, скажемо так, попередній досвід, зокрема, з депутатом Онищенком змушує мене тричі, а то і чотири, і п'ять разів перестрахуватися», - додав Холодницький.

Як повідомлялося, Солом'янський районний суд у м. Києві відмовив у задоволенні клопотання адвокатів відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова про зміну йому запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-