Українських військових медиків навчатимуть за стандартами НАТО

Українських військових медиків навчатимуть за стандартами НАТО

Укрінформ
На базі 169 Навчального центру Сухопутних військ Збройних сил України відкрився перший в Україні навчальний заклад, де готуватимуть персонал військово-медичної підготовки для Збройних сил України за стандартами НАТО.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

«Новостворений 205-й Навчальний центр тактичної медицини Збройних сил України першим в Україні навчатиме медичних фахівців ЗС України надавати домедичну допомогу пораненим і хворим бійцям за принципами та стандартами Північноатлантичного альянсу НАТО. Перший експериментальний навчальний курс для здобуття кваліфікації «бойовий медик» розпочнеться наприкінці цієї весни в Десні на базі 169-го Навчального центру Сухопутних військ і триватиме 16 тижнів, з яких більша частина буде присвячена практичним заняттям», - йдеться в повідомлені.

У відомстві зазначають, що курсантами стануть військовослужбовці, які вже мають бойовий досвід. Усі бажаючі після завершення курсу зможуть лишитися в Центрі тактичної медицини на посадах інструкторів. До кінця поточного року Центр планує випустити понад 200 «бойових медиків», яких підготовлено за новою програмою.

За словами спеціалістів, в країнах-членах НАТО бойовий медик має знання й надає допомогу пораненим на рівні нинішнього санінструктора роти. Бойовий медик працює безпосередньо на передовій: надає домедичну допомогу пораненим, здійснює їх сортування і організовує евакуацію, а також допомагає медичним спеціалістам у щоденній діяльності.

До сьогодні ця ланка надання допомоги фактично була відсутня в Збройних силах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-