Про перевірку подій 9 травня у Дніпрі звітуватимуть Князєв і Аваков

Про перевірку подій 9 травня у Дніпрі звітуватимуть Князєв і Аваков

Оновлено
Укрінформ
Про результати перевірки подій 9 травня у Дніпрі звітуватимуть голова Національної поліції Сергій Князєв і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Про це на брифінгу в середу заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Розслідування подій 9 травня буде відбуватися відкрито, це наша принципова позиція", - сказав Яровий.

Він зазначив, що для цього була призначена комісія з представників кількох підрозділів Національної поліції, щоб "розібратися у ролі керівництва щодо забезпечення правопорядку на цих заходах".

"У подальшому необхідно такого не допустити.  За результатами роботи цієї комісії, я думаю, буде доповідь голови Нацполіції і міністра внутрішніх справ ", - додав Яровий.

Як повідомляв Укрінформ,  у середу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков за підсумками подій 9 травня в Дніпрі усунув від посад керівників поліції міста і області, а також їхніх заступників. За словами генпрокурора Юрія Луценка, 12 підозрюваних у бійці затримано, одному оголошено про підозру в скоєнні кримінального злочину.

У Дніпрі 9 травня під час масових заходів з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні сталися сутички між представниками різних політичних груп. Поліція втрутилася у конфлікт, застосувавши кийки і сльозогінний газ.

Соцмережа відреагувала на це обуренням, вбачаючи в діях поліції змовництво з опоблоківцями, бо ті мовляв захищали саме їх, а били лише ветеранів АТО.

За даними поліції, внаслідок вказаних подій травмовано 14 осіб - 8 учасників заходу та 6 поліцейських, які здійснювали охорону порядку під час заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-