У Києві студенти організували флешмоб на підтримку Кольченка

У Києві студенти організували флешмоб на підтримку Кольченка

Укрінформ
Студенти і викладачі Таврійського національного університету ім. Вернадського організували флешмоб з вимогою звільнити ув’язненого в РФ кримчанина Олександра Кольченка.

Про це в коментарі Крим.Реалії заявив ректор університету Володимир Казарін.

«Зараз наші студенти організовують кампанію #FreeKolchenko. Вони самі вивішують ці плакати, звертаються до студентів інших українських вишів з проханням про підтримку цієї акції. Також зв'язуються зі студентами закордонних (американських і європейських) вишів, щоб вони також висловили солідарність з цією акцією з вимогою звільнити Олександра Кольченка», - зазначив Казарін.

Як повідомлялося, напередодні українського політв'язня Олександра Кольченка відновили студентом 2 курсу географічного факультету в переміщеному в Київ Таврійському національному університеті імені Вернадського. Зараз керівництво університету просить владу призначити Кольченку стипендію.

25 серпня 2015 року Північнокавказький окружний військовий суд Росії засудив українського кінорежисера із Сімферополя Олега Сенцова до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за обвинуваченням у причетності до тероризму. Спільником Сенцова російські слідчі назвали кримського активіста Олександра Кольченка, якого засудили до 10 років колонії суворого режиму.

Обоє вони своєї провини не визнають. Правозахисні організації вважають обвинувачення необгрунтованими і політично мотивованими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-