Убивство Вороненкова: слідство розглядає російське втручання

Убивство Вороненкова: слідство розглядає російське втручання

Відео
Укрінформ
Убивство екс-депутата Державної думи Росії Дениса Вороненкова могло бути вигідне Російській Федерації.

Про це заявив речник МВС України Артем Шевченко в ефірі телеканалу «112 Україна», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас в країні йде війна, війна жорстока, ворог сильніший за нас і дуже сильно працює для того, щоб підірвати нашу обороноздатність. Скоріш за все, судячи з того, що сказав голова Служби безпеки на брифінгу, так було в Балаклії, і очевидно, вбивство колишнього депутата Державної думи Вороненкова сьогодні в Києві так само могло бути вигідне нашому головному ворогу - Російській Федерації, яка веде проти нас війну і відкриту, і приховану», - заявив Шевченко.

Раніше заступник начальника Нацполіції України Олександр Вакуленко заявив, що серед першочергових версій убивства у Києві екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова слідство розглядає російське втручання.

Як повідомлялося, сьогодні біля готелю «Прем'єр Палас» у Києві було вбито чоловіка. Згодом правоохоронці підтвердили, що вбитим є колишній депутат російської Держдуми Денис Вороненков, який прийняв українське громадянство та надав свідчення проти екс-президента Віктора Януковича.

Начальник головного управління Нацполіції у м.Києві Андрій Крищенко повідомив, що нападник поранив і охоронця загиблого. Останній, зі свого боку, поранив стрільця. Наразі обидва перебувають у лікарні під посиленою охороною.

Колишній депутат Держдуми РФ Денис Вороненков восени 2016 року виїхав із Росії через кримінальне переслідування. У грудні він отримав українське громадянство. Він є свідком у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

3 березня цього року Басманний суд Москви санкціонував заочний арешт Дениса Вороненкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-