Бенедисюк пов'язує напад зі звільненнями одіозних суддів

Бенедисюк пов'язує напад зі звільненнями одіозних суддів

Заява
Укрінформ
Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк виступив з заявою, зазначивши, що напад на нього стався через звільнення суддів Інни Отрош, Віктора Татькова та відсторонення Артура Ємельянова.

Його заяву з цього приводу оприлюднив офіційний сайт Вищої ради правосуддя.

"Вважаю, що погрози знищення мого майна та мене особисто фізично пов'язані з діяльністю Вищої ради правосуддя в останній період, а саме звільненням судді Отрош, звільненням судді Татькова, відстороненням судді Ємельянова, а також наданням згоди на арешт суддів", - заявив Бенедисюк.

За його словами, напад він пов'язує саме зі своєю професійною діяльністю та з принциповою позицією щодо очищення суддівських лав.

"Група невідомих мені осіб у кількості 10-15 в балаклавах, з фаєрами погрожували знищенням фізично особисто мені та моїй сім’ї, блокували автомобіль, пошкодили майно. Вважаю, що це спроби певних політичних сил заблокувати роботу Вищої ради правосуддя через дискредитацію голови ВРП, а також через дискредитацію органу і неможливість продовжити його роботу", - наголосив Бенедисюк.

Як відомо, Національна поліція розпочала розслідування за фактом подій біля будинку голови Вищої ради правосуддя у столиці.

Нагадаємо, 14 лютого Вища рада правосуддя звільнила з посади колишню голову Печерського районного суду Києва Інну Отрош. Таким чином було задоволено клопотання Мін`юсту про звільнення судді відповідно до закону про люстрацію.

Вища рада правосуддя також відсторонила від посади суддю Вищого господарського суду Артура Ємельянова у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Раніше Генпрокуратура повідомила про підозру у вчиненні злочинів суддям Вищого господарського суду України Артуру Ємельянову і Віктору Татькову, які в 2011-2014 році займали посади голови суду та заступника голови. За даними ГПУ, судді підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 2 ст. 376-1 (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-