Суд відпустив мера Вишгорода під підписку

Суд відпустив мера Вишгорода під підписку

Укрінформ
Печерський районний суд міста Київ частково задовольнив клопотання прокуратури і обрав міру запобіжного заходу відносно мера міста Вишгород Олексія Момота у вигляді особистого зобов'язання.

Таку ухвалу в п'ятницю оголосив слідчий суддя Олег Білоцерківець, повідомляє кореспондент Укріформу.

"Слідчий суддя ухвалив клопотання прокуратури задовольнити частково: в обранні запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту підозрюваному Олексію Момоту відмовити. Застосувати до Момота запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання", - сказав він, зачитавши резулятивну частину ухвали.

При цьому суддя зобов'язав Момота прибувати до слідчого, повідомляти слідчого чи суд про зміну свого місця проживання або місця роботи, утримуватися від спілкування з особами, які брали участь як поняті під час проведення слідчих дій, а також свідками, не відлучатися з міста Вишгород без дозволу слідчого, прокурора або суду.

"Строк виконання обов'язків, покладених на підозрюваного, визначити в межах строку досудового розслідування до 14 квітня 2017 року включно", - додав суддя.

Прокуратура просила суд застосувати до Момота міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

За словами адвокатів, 15 лютого прокуратура висунула нову підозру Момоту за частиною 2 статті 368 ККУ (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у значному розмірі).

Сторона захисту заявила в суді, що ця нова підозра "не відрізняється жодним чином від попередньої", яку прокуратура повідомила Момоту в квітні 2016 року, "хіба що змінено прізвище особи, яка її підписала".

Нагадаємо, 14 квітня 2016 року Момот був затриманий правоохоронцями, як зазначає слідство, після передачі йому частини хабара в розмірі 200 тис. євро. Загалом, мера міста підозрюють у вимаганні хабара в сумі 1 млн євро.

Спочатку суд заарештував його і відсторонив від посади. Згодом суд апеляційної інстанції визнав підозру необгрунтованою і скасував усі рішення суду першої інстанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-