"Відкрита Росія" допоможе сім'ям Сенцова, Кольченка та Клиха

Укрінформ
Фонд "Відкрита Росія", заснований Михайлом Ходорковським, надасть фінансову допомогу сім'ям 27 політичних в'язнів у Росії. Їхні рідні отримають по 150 тисяч рублів.

Про це повідомила координатор проекту "Відкритої Росії" "Правозахист" Марія Баронова.

«"Відкрита Росія" захищала і захищатиме інтереси політичних в'язнів, а також надаватиме матеріальну підтримку їх сім'ям. Можна сперечатися про громадську небезпеку вчинених діянь, але безперечно одне - сім'ї політв'язнів не винні в тому, що російська влада позбавила їх годувальників. І вони потребують не лише матеріальної підтримки, їм потрібно знати, що вони не одні», - заявила Баронова.

"Відкрита Росія" вже втретє надає сім'ям політв'язнів адресну допомогу. До складу експертної ради ввійшли 24 особи, які, детально ознайомившись із справою кожного в'язня, вивчили політичну мотивованість справ, міру потреби сімей і винесли свій вердикт.

Серед інших матеріальна допомога буде надана сім'ям українських політичних в'язнів, а також тих, хто пов'язаний з українськими установами або виступає на підтримку України: Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Станіслава Клиха, Наталі Шаріної, Ільдара Дадіна, Рафіса Кашапова, Андрія Коломійця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-