Довірливих українців вербували до міжнародного наркотрафіку

Довірливих українців вербували до міжнародного наркотрафіку

Укрінформ
Правоохоронці затримали чотирьох організаторів наркотрафіку з Бразилії до Таїланду, які обманом вербували мешканців Київщини.

Про це під час брифінгу заявив прокурор Київської області Дмитро Чібісов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Спільними зусиллями ми змогли вперше в Україні викрити групу осіб, які займалися наркотрафіком", - сказав Чібісов.

За словами прокурора, організатори започаткували свою діяльність у грудні 2014 року.

Чібісов розповів, що злочинці вводили в оману своїх знайомих, пропонуючи їм роботу екскурсоводів у Бразилії. Після того, як довірливі люди туди приїздили, кілька днів вони жили в готелі, потім їх переселяли у незручне житло. Потім до них приходили люди, які говорили, що для повернення в Україну та отримання грошей за свою роботу їм потрібно перевезти до Таїланду сумку з дорогоцінним камінням. При цьому сумку забороняли розкривати, а замки в ній були залиті клеєм. Осіб супроводжували до зони митного контролю в аеропорту, потім під час перевірки деяких з них затримували у Бразилії, а деяких у Таїланді, через те, що у речах знаходили кокаїн вагою понад 5 кг.

Наразі слідство встановило 8 потерпілих у цій схемі. Один із них засуджений до 25 років позбавлення волі в Таїланді, а один перебуває там під слідством. Ще двоє знаходяться у бразильських в'язницях.

Прокурор розповів, що один з організаторів наркотрафіку навіть ввів в оману свою дівчину і друзів. Причому, дівчина потрапила в Бразилії до в'язниці, але змогла втекти з-під варти і розповісти працівникам українського консульства про схему переправляння кокаїну.

Прокурор Київської області розповів, що наразі розслідування цієї справи триває. Правоохоронці відпрацьовують оточення чотирьох затриманих у цій справі, які можуть бути причетні до наркотрафіку в Бразилії, Таїланді та Еквадорі.

Суд обрав для чотирьох затриманих організаторів наркотрафіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-