Відсторонення судді Петрика розглянуть у січні

Відсторонення судді Петрика розглянуть у січні

Укрінформ
Вища рада юстиції відклала до 12 січня розгляд клопотання Генпрокуратури України щодо відсторонення від здійснення правосуддя судді Київського апеляційного адміністративного суду Ігоря Петрика, який підозрюється в отриманні хабара у розмірі 5 тисяч доларів.

Таке рішення на засіданні у п'ятницю ухвалили 11 членів ВРЮ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вища рада юстиції ухвалила відкласти розгляд зазначеного клопотання до 12 січня 2017 року", - сказав голова ВРЮ Ігор Бенедисюк.

Із клопотанням про відсторонення від посади судді Київського апеляційного адміністративного суду Ігоря Петрика до ВРЮ звернувся керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури - заступник Генерального прокурора України Назар Холодницький.

Як повідомлялося, 1 грудня керівник САП Назар Холодницький оприлюднив інформацію про затримання судді Київського апеляційного адміністративного суду Ігоря Петрика на хабарі у 5 тисяч доларів за ухвалення рішення на користь третьої особи. 2 грудня Генпрокуратура вручила Петрику підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

3 грудня суд першої інстанції обрав міру запобіжного захисту відносно судді Петрика у вигляді домашнього арешту з 23:00 до 6:00 строком на два місяці. Його адвокати оскаржили це рішення в суді апеляційної інстанції. Розгляд апеляційної скарги запланований на 4 січня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-