Суд посадив краматорського прокурора-хабарника та його заступника за хабарі

Суд посадив краматорського прокурора-хабарника та його заступника за хабарі

Укрінформ
Ізюмський міськрайонний суд Харківської області засудив прокурора міста Краматорська і його заступника до реальних термінів позбавлення волі за хабарництво.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів по телефону в.о. військового прокурора сил АТО, підполковник юстиції Віталій Панченко.

"Суд зачитував вирок - це 123 листа - вісім годин поспіль. В результаті, прокурор Краматорська визнаний винним за ст 368 ч. 3 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди за змовою в значительнрм розмірі) та засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна і позбавленням права займати певні посади в держслужбі на 3 роки. Його спільник - заступник прокурора міста Краматорська - визнаний винним за тією ж статтею і отримав таке ж покарання", - зазначив Панченко.

За його словами, третій засуджений у цій справі - начальник відділу Краматорського міськвідділу поліції - засуджений за ст. 369 -2, 2 ч., до штрафу у розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів за отримання неправомірної вигоди для вищеназваних прокурора та його заступника - за вплив на прийняття ними рішень за непроведению перевірок підприємців Краматорська - плюс заборона на 3 роки роботи в держслужбі.

"Вся трійця заарештована впродовж квітня 2015 року, причому прокурор Краматорська - на офіційному представленні нового прокурора Донецької області. Прямо в залі на нього наділи кайданки. Розслідування здійснювалося з квітня 2015 року до нинішнього грудня. Доведено, що в період з листопада 2014 року по квітень 2015 року прокурор Краматорська і його зам отримали, в чому їм посприяв поліцейський, який збирав по їх наказу "данину" з підприємців - 118 тис. грн", - додав Панченко.

За його словами, після арешту всі троє підозрюваних були відправлені під варту і перебували в Артемівському СІЗО.

У засуджених є місяць на оскарження вироків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-