У Запоріжжі депутати звільнили секретаря міськради

У Запоріжжі депутати звільнили секретаря міськради

Укрінформ
Депутати Запорізької міської ради сьогодні, 24 квітня, на позачерговій сесії проголосували за дострокове припинення повноважень Анатолія Куртєва, який обіймав посаду секретаря міськради та був тимчасовим виконувачем обов'язків міського голови.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Рішення про припинення повноважень Куртєва приймали шляхом таємного голосування. «За» таке рішення проголосували 38 депутатів. Саме стільки сьогодні прийшли на сесію.

Сам Куртєв на сесію не прийшов.

Зранку у Телеграмі він оприлюднив звернення до Президента Володимира Зеленського з проханням посприяти ситуації, яка склалася у Запорізькій міській раді у звʼязку з нібито тиском голови Запорізької ОВА Івана Федорова на органи місцевого самоврядування. 

Читайте також: Зеленський підписав указ про утворення військових адміністрацій у Запорізькій області

Як повідомлялося, Анатолія Куртєва було обрано на посаду секретаря міської ради 23 квітня 2021 року.

У 2023 році НАЗК за результатами моніторингу способу життя Куртєва виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення, що свідчить про його незаконне збагачення на понад 9 мільйонів грн

Як повідомив у Телеграмі начальник Запорізької ОВА Іван Федоров, депутати Запорізької міськради обрали нову виконувачку обовʼязків міського голови Регіну Харченко. 

“Щойно 37 депутатів Запорізької міської ради під час сесії прийняли історичне рішення - обрали нового виконуючого обовʼязки міського голови Запоріжжя Регіну Харченко”, - написав він.

Федоров додав, що остання повноцінна сесія міськради відбулась ще минулого року – 22 грудня.

“Протягом 4-х місяців більше 200 питань життєдіяльності Запоріжжя були фактично заморожені і чекали на вирішення. Це, зокрема, робота критичних комунальних підприємств, які перебували у «підвішеному» стані через брак фінансування. Але найболючішим було те, що протягом 2-х років повномасштабного вторгнення місто і область рухалися у різних напрямках, із розрізненою позицією, що є недопустимим під час воєнного часу”, - написав він.

Регіна Харченко народилася 21 вересня 1990 року. Закінчила Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого за спеціальністю «Правознавство». У 2022 році закінчила Національний університет «Львівська політехніка» за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування». Є депутаткою міської ради (фракція “Слуга народу).

Раніше повідомлялось, що сьогодні на позачерговій сесії депутати Запорізької міської ради проголосували за дострокове припинення повноважень Анатолія Куртєва, який займав посаду секретаря міської ради та був тимчасово виконувачем обов'язків міського голови.

Фото: Запорізькі Вісті

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-