Глава Сумської ОВА обговорив із представниками Управління ООН напрями подальшої співпраці

Глава Сумської ОВА обговорив із представниками Управління ООН напрями подальшої співпраці

Фото
Укрінформ
Начальник Сумської ОВА Володимир Артюх обговорив з представниками Управління ООН з координації гуманітарних справ (OCHA) напрями подальшої співпраці у допомозі регіону.

Про це у Фейсбуці повідомила Сумська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

«Міжнародні партнери продовжують допомагати Сумщині та нарощують свою присутність на території області. Начальник обласної військової адміністрації Володимир Артюх провів зустріч із представниками Управління ООН з координації гуманітарних справ (OCHA) та обговорив основні напрями подальшої співпраці», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Артюх висловив вдячність зарубіжним гостям за підтримку та допомогу, яка надається з початку війни, що мотивує об’єднувати зусилля і працювати ще наполегливіше для захисту людей та розвитку.

Він повідомив, що, на жаль, у регіоні збільшується кількість та інтенсивність обстрілів, від чого страждають, передусім, прикордонні громади. 

«Через зміну ворогом своєї тактики, застосування засобів авіаційного та ракетного ураження зараз існує також велика загроза для територій, які знаходяться і на значній відстані від лінії зіткнення. Тож цей факт потребує посилення міжнародної підтримки та розширення напрямів співпраці», – зауважив очільник області.

Він, зокрема, окреслив першочергові потреби, де допомога донорів є вкрай важливою та потрібною. Насамперед це підтримка як людей, які виїхали з небезпечних територій, так і тих, хто ще залишається близько до прикордоння, адже держава наразі впроваджує нові підходи щодо підвищення захисту населення прикордонних громад.

Читайте також: Росіяни поширюють фейки про наступ РФ на Сумщину - ЦПД

У цьому ключі область розраховує на допомогу в гуманітарній підтримці, проведенні евакуації, транспортуванні людей з обмеженими можливостями, забезпеченні відповідного транспорту, будівництві укриттів, зведенні модульних містечок для ВПО, відновленні пошкоджених об’єктів тощо.

Крім того, Артюх оприлюднив потребу в підтримці бізнесу та аграріїв, броньованих автомобілях для екстрених служб, спеціалізованої інженерної техніки тощо.

У свою чергу заступник голови ОСНА Сінтія Вів’єрос Кано наголосила на готовності Організації продовжувати допомогу щодо гуманітарного реагування. Крім того, всі оприлюднені очільником ОВА питання вони поставлять на загальній координаційній зустрічі та передадуть партнерам залежно від напрямів діяльності.

Читайте також: На Сумщині встановили нову модульну станцію для бригад екстреної меддопомоги

Вона також повідомила про нарощення присутності інституцій Організації в області. Так, Данська рада з питань біженців та Норвезька рада з питань біженців запланували відкриття постійних офісів на півночі області, що свідчить про продовження плідної співпраці у допомозі людям.

Як повідомлялося, Херсонська область, особливо прикордонні громади, перебувають під постійними обстрілами російських військ, майже щодня страждають цивільні жителі, руйнуються житлові та адміністративні будинки, енергетичні й інфраструктурні об’єкти.

Фото: Сумська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-