Інспектора Тернопільської митниці підозрюють в отриманні ₴98 тисяч хабаря

Інспектора Тернопільської митниці підозрюють в отриманні ₴98 тисяч хабаря

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру інспектору відділу митного оформлення митного посту «Тернопіль», якого підозрюють в отриманні хабаря у розмірі 98 тисяч гривень.

Про це повідомляє Тернопільська обласна прокуратура у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури повідомлено про підозру інспектору відділу митного оформлення митного посту «Тернопіль» Тернопільської митниці в отриманні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України)», - йдеться у повідомленні.

При розслідуванні кримінального провадження щодо 2 співробітників Тернопільської митниці, які незаконно застосували преференції (нульове розмитнення) при розмитненні оптичних приладів, встановлено, що митники діяли в інтересах одного з товариств, яке неодноразово ввозило товари подібного типу в Україні. Під час слідства виявили факт отримання одним із митників від цього товариства 98 000 грн неправомірної вигоди за застосування нульового розмитнення.

Читайте також: Оборудка на мільйони: екскерівнику Чернівецької митниці і 10 спільникам повідомили про підозру

Внаслідок дій працівників Тернопільської митниці, яким вже раніше повідомлено про підозри, державі заподіяно збитків на загальну суму майже 2 млн грн у вигляді ненадходження обов’язкових митних платежів. Триває розслідування, що здійснюють слідчі ТУ ДБР у місті Львові, за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Тернопільській області.

Як повідомляв Укрінформ, на Харківщині викрили агентів, які хотіли передати РФ розробки в енергетиці.

Фото: Тернопільська обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-