У Покровську на Донеччині відкрили оновлене реабілітаційне відділення

У Покровську на Донеччині відкрили оновлене реабілітаційне відділення

Укрінформ
У Покровську на Донеччині в Клінічній лікарні інтенсивного лікування (КЛІЛ) відкрили оновлене реабілітаційне відділення.

Про це повідомили в Покровській міській військовій адміністрації, передає Укрінформ.

«За підтримки соціального бізнесу в Покровській КЛІЛ відкрили оновлене реабілітаційне відділення», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відтепер для пацієнтів облаштовано комфортні палати та зали фізичної реабілітації з сучасними тренажерами, які потрібні для відновлення людей з травмами опорно-рухового апарату та після мінно-вибухових травм, інсультів й інфарктів.

Також у відділенні працюють логопед та ерготерапевт, які проводять заняття, направлені на відновлення втрачених навичок – мовлення та самообслуговування, адаптації до навколишнього середовища.

Наразі у стаціонарному відділенні облаштовано 20 койко-місць та 10 ліжок в інсультному блоці. Також працює дитяча реабілітація, яка знаходиться в Перинатальному центрі.

У військадміністрації нагадали, що само відділення реабілітації в Покровській КЛІЛ існувало вже 1,5 року, і протягом цього часу щомісяця в стаціонарі проходили лікування близько 20 пацієнтів та ще близько 80 осіб амбулаторно. Через збільшення кількості інсультних та інфарктних пацієнтів, а також людей, які потребують якісної реабілітації після переломів і складних мінно-вибухових травм, у клінічній лікарні інтенсивного лікування «осучаснили» реабілітаційне відділення – зробили ремонт приміщень та закупили нове обладнання.

Завідувачка реабілітаційного відділення Інна Личик підкреслила, що тепер в оновленому відділенні зали просторі та оснащені всім необхідним обладнанням: є тренажер мотомед, орбітрек, бігові доріжки, реабілітаційна канапа, шведська стінка, спортивний інвентар тощо.

За словами начальника Покровської МВА Сергія Добряка, ця лікарня власним коштом придбала обладнання на суму близько 7 млн грн, і «це перший крок до отримання статусу кластерної лікарні та пакету реабілітації, у рамках якого мешканці матимуть нагоду відновити здоров`я після тяжких хвороб».

У МВА зауважили, що доки тривав ремонт приміщення, всі лікарі пройшли фахове навчання в Києві. Тому сьогодні вони відчувають себе спільнотою реабілітаційних сил України – працюють так само як і вся реабілітація України.

«Сам процес реабілітації відбувається з лікування гострої стадії знаходження пацієнта. Якщо людина втратила можливість вставати, ці функції допоможуть відновити вертикалізатори – механічне обладнання, яке підіймає під певним кутом людину, привчаючи її до вертикального положення. Якщо у пацієнта не працюють нижні кінцівки – є обладнання, яке підштовхує ноги механічно. Щоб він сам прагнув натиснути на педаль та поступово наново навчитись ходити», – пояснив гендиректор Покровської КЛІЛ Юрій Бородін.

Читайте також: У Полтаві відкрили новий реабілітаційний центр для військових Recovery

За його словами, на сьогодні МОЗ та НСЗУ вимагає, щоб медицина була доказовою. Не тільки, щоб людина просто пролежала 21 день і була виписана додому. А щоб ті функції, які пацієнт втратив, за час знаходження в відділенні були повернуті, додав Бородін.

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує житлові та адміністративні будинки, енергетичні й інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км.

На території Донецької області, яка сьогодні контролюється українською владою, наразі проживають близько 514 тисяч людей.

Фото: Покровська МВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-