Загарбники минулої доби вбили одного жителя Донеччини

Загарбники минулої доби вбили одного жителя Донеччини

Укрінформ
Минулої доби, 16 квітня, російські війська вбили одного жителя Донецької області.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін, передає Укрінформ.

«За 16 квітня росіяни вбили 1 жителя Донеччини - у Верхньокам'янському», - зазначив він.

Загальна кількість жертв російських загарбників на Донеччині від початку повномасштабного вторгнення становить 1923 людини, поранених - 4805. Філашкін додав, що дані подано без урахування жертв у Маріуполі та Волновасі.

Пізніше обласна поліція повідомила, що російські війська минулої доби обстріляли сім населених пунктів Донеччини, пошкоджень зазнали 16 цивільних об’єктів.

«Війська РФ обстріляли 7 населених пунктів Донеччини… За добу поліцейські зафіксували 1505 російських ударів... Пошкоджено 16 цивільних об’єктів - 8 багатоквартирних будинків, лікарня, адмінбудівля, магазин, господарське приміщення, гараж, автотранспорт», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ворог атакував житловий сектор з усіх типів зброї - від авіабомб до ударних дронів, влучання зафіксовані в містах Лиман, Часів Яр, селища Гостре, Нью-Йорк, Очеретине, селах Верхньокам’янське, Новоселидівка.

Зокрема, по Лиману росіяни вдарили трьома керованими авіабомбами «УМПБ Д-30 СМ» та FPV-дроном. Руйнувань зазнали чотири приватних будинки, лікарня, адмінбудівля, магазин, гараж, автомобілі. Попередньо - без постраждалих.

Читайте також: Росіяни втрачають до 70% техніки при спробах штурмувати Часів Яр - комбат

Внаслідок артилерійського обстрілу у Верхньокам’янському загинула людина, пошкоджено приватну оселю.

Касетну авіабомбу «РБК-500» окупанти скинули на Нью-Йорк, цей боєприпас не здетонував, пошкоджено один приватний будинок.

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, з Донеччини евакуювали ще 49 людей, зокрема 15 дітей і п'ятьох людей з інвалідністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-