Голова КОВА обговорив із послом Південної Кореї забезпечення регіону альтернативними енергоджерелами

Голова КОВА обговорив із послом Південної Кореї забезпечення регіону альтернативними енергоджерелами

Укрінформ
Голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко і посол Республіки Корея в Україні Кім Хьонг Те обговорили забезпечення Київської області сучасними альтернативними енергоджерелами.

Про це Кравченко повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як уточнив він, ідеться насамперед про когенераційні установки, завдяки яким можна децентралізувати генерацію. В Україні є певна кількість таких, але на сьогодні їх замало. 

«Тому дуже розраховуємо на подальшу підтримку в цьому питанні наших міжнародних партнерів. Підготовка до опалювального сезону буде важкою. Розуміємо, що російські окупанти не припинять масованих атак. Але попри все маємо забезпечити роботу критичної інфраструктури громад Київщини», – зазначив голова ОВА.

За його словами, під час зустрічі з послом домовлено, що найближчими днями обласна адміністрація надасть повний список потреб регіону щодо таких альтернативних джерел.

Також сторони порушили питання інвестицій в економіку Київської області. 

Кравченко нагадав, що південнокорейські інвестори вже допомагають удосконалювати транспортну інфраструктуру регіону. На сьогодні триває розробка транспортного майстер-плану.

Голова ОВА запросив південнокорейський бізнес активніше інвестувати в економіку Київської області й відкривати тут свої підприємства. 

Кім Хьонг Те зі свого боку зауважив, що від початку повномасштабного вторгнення російських військ Південна Корея надає Україні значну гуманітарну та фінансову підтримку і продовжить це робити. Як нагадав він, нині планується надання нового пакету на суму понад 2 млрд доларів.

Читайте також: Південна Корея надасть Україні пакет допомоги на $2,3 мільярда

Посол відзначив позитивні результати Київської області у відбудові зруйнованої та пошкодженої інфраструктури.

Він запропонував найближчим часом організувати зустріч із південнокорейськими компаніями, які займаються модульним будівництвом та можуть надати допомогу в подальшому відновленні регіону.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 11 квітня під час масованої повітряної атаки російські війська влучили по розташованій у Київській області Трипільській ТЕС, повністю її зруйнувавши. Центренерго заявило про втрату всієї генерації.

Фото: КОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-