На Донеччині командир нарахував понад ₴3,5 мільйона «бойових» підлеглим, які не були на передовій

На Донеччині командир нарахував понад ₴3,5 мільйона «бойових» підлеглим, які не були на передовій

Укрінформ
Державне бюро розслідувань повідомило про підозру командиру однієї з військових частин у Донецькій області і чотирьом його підлеглим, які нарахували та виплатили більш як 3,5 млн грн бойових доплат військовим підрозділу, які фактично не несли службу на передовій.

Про це повідомляє ДБР, передає Укрінформ.

Організатори розробили злочинну схему для отримання частини з нарахованих бойових доплат військовим свого підрозділу. Вони включили у списки для виплат 10 військовослужбовців частини, які фактично не брали безпосередньої участі у бойових діях та перебували за межами Донецької області.

Протягом шести місяців цим військовослужбовцям у різний період безпідставно нараховувалось по 100 тис. грн. Частину коштів начебто як благодійну допомогу для свого підрозділу вони перераховували на вказаний командуванням картковий рахунок.

З березня по вересень зловмисники завдали державі збитків на майже 3,5 млн грн.

Правоохоронці викрили злочинну схему, провели почеркознавчу, економічну та військову експертизи.

Командир військової частини і троє підлеглих підозрюються у розтраті та заволодінні чужим майном, вчинених організованою групою шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

Читайте також: У Сумах начальник фінслужби однієї з військових частин «преміював» підлеглу на ₴600 тисяч

Ще одна учасниця злочинної схеми підозрюється у розтраті та заволодінні чужим майном, вчиненим організованою групою шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України)

Санкції статей передбачає позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, за словами заступника міністра оборони Юрія Джигира, Міноборони близько 70% свого бюджету виділяє на грошове забезпечення військових, виплати загиблим, виплати за поранення, близько 20% йдуть на закупівлю озброєння і військової техніки.

Фото: ДБР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-