У Сумах начальник фінслужби однієї з військових частин «преміював» підлеглу на ₴600 тисяч

У Сумах начальник фінслужби однієї з військових частин «преміював» підлеглу на ₴600 тисяч

Укрінформ
Завершили досудове розслідування стосовно начальника фінансової служби однієї з військових частин у Сумах, який незаконно нарахував підлеглій, відсутній на службі, майже 600 тис. грн. виплат.

Як повідомляв Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

Як встановлено слідчими Держбюро розслідувань, жителька Сумської області у червні 2022 року вирішила укласти контракт з військовою частиною. Вона була знайома з начальником фінансової служби та домовилася з ним, що буде отримувати грошове забезпечення без відвідування служби.

Посадовець прикривав відсутність жінки майже 7 місяців, під час яких вона продовжувала отримувати виплати. За час “служби” жінка незаконно отримала майже 600 тис. гривень грошового забезпечення та “бойових”.

Читайте також: Закинув 20 мільйонів на картку дружини: на Київщині викрили оборудку фінансиста військової частини

Начальник фінансової служби обвинувачується у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки та пособництві в ухиленні від несення обов’язків військової служби шляхом іншого обману, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 409 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років.

У межах кримінального провадження також подано цивільний позов до суду з метою відшкодування завданих збитків.

Читайте також: На Донеччині судитимуть посадовців військової частини, які привласнили ₴5 мільйонів «бойових»

Як повідомляв Укрінформ, у лютому ДБР направило до суду обвинувальний акт щодо начальника штабу та начальника відділення логістики однієї з військових частин, які безпідставно нарахували підлеглим виплати на загальну суму 630 тис. грн.

Фото: ДБР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-