На Вінниччині ліквідували нелегальний канал переправляння ухилянтів у Молдову

На Вінниччині ліквідували нелегальний канал переправляння ухилянтів у Молдову

Фото, відео
Укрінформ
Поліція у Вінницькій області ліквідувала нелегальний канал переправляння військовозобов’язаних за межі України.

Про це повідомляє обласна поліція, передає Укрінформ.

"Троє жителів прикордонного міста Могилів-Подільський віком 21, 23 та 41 рік, а також 30-річний іноземець за грошову винагороду сприяли чоловікам призовного віку у перетині кордону на територію Республіки Молдова поза межами пунктів пропуску. ...«Квиток» на інший берег вартував від 6000 до 12000 доларів США з одного «пасажира»", - йдеться у повідомленні.

Поліцейські встановили, що деякі фігуранти знайомі між собою, однак діяли окремо за однією схемою: вночі човном переправляли військовозобов’язаних чоловіків поза пунктами пропуску через Дністер.

Правоохоронці провели 18 санкціонованих обшуків, під час яких вилучили гроші, банківські картки, мобільні телефони, сім-карти та інші речові докази.

Читайте також: В Україні заблокували ще кілька схем з ухилянтами: викрили очільника ВЛК і депутата

Двом затриманим повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Громадянин Молдови оголошений у міжнародний розшук. Щодо третього чоловіка питання про вручення підозри вирішується.

Працівники поліції встановлюватимуть повне коло причетних до злочину осіб та кількість громадян, які вже встигли скористатися "послугами".

Як повідомляв Укрінформ, Молдова від початку війни видала 35 українців, які незаконно перетнули кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-