На Запоріжжі запроваджують реформу комунальних закладів соцзахисту і медицини

На Запоріжжі запроваджують реформу комунальних закладів соцзахисту і медицини

Укрінформ
У Запорізькій області запроваджують реформу комунальних закладів соціального захисту та медичних установ.

Про це на брифінгу повідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми розпочнемо процедуру об'єднань і реформи комунальних закладів обласної ради... Можемо навести приклад соціальних закладів. У нас 15 установ підлягатимуть реформуванню. Тому що з 15 лише в чотирьох є контингент - люди, які отримують послуги в закладах соціального захисту. Всі інші вивезені на захід України ще навесні 2022 р.", - зауважив Федоров.

За його словами, порожні заклади досі утримуються коштом обласного бюджету. Тому значну кількість закладів буде об'єднано, адміністративний персонал скорочено, а вивільнені кошти спрямують на допомогу ЗСУ.

Реформування стосуватиметься і медичних закладів. "Сьогодні ми бачимо велику кількість закладів, які не можуть функціонувати в межах тих реформ, які ще в 2019 р. запроваджені НСЗУ і Міністерством охорони здоров’я. Є велика кількість закладів, які дотуються, і є велика кількість закладів, які є профіцитними. Ми точно будемо об'єднувати медичні заклади", - сказав начальник ОВА.

Він зазначив, що процес об'єднання розпочнеться наступного тижня.

Читайте також: У деяких селах на ТОТ Запоріжжя критична ситуація з водопостачанням - Федоров

Крім того, Федоров анонсував "вирішення питання" обласного центру медико-соціальної експертизи.

У березні поліція затримала одного з керівників МСЕК та посередника, які "торгували" фіктивними висновками про інвалідність. Під час обшуків за місцями роботи та проживання учасників корупційної схеми вилучено понад 1 млн доларів, 103 тис. євро, 3,2 млн гривень, 2 кг психотропів, записи чорнової бухгалтерії.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 21 березня підтримала рішення про передачу повноважень Запорізької обласної ради Запорізькій обласній військовій адміністрації на період воєнного стану. Йдеться про майнові, земельні та кадрові рішення.

Фото ілюстративне: Іван Федоров / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-