Через нічну атаку РФ пошкоджена високовольтна інфраструктура на Харківщині - Міненерго

Через нічну атаку РФ пошкоджена високовольтна інфраструктура на Харківщині - Міненерго

Укрінформ
У ніч проти неділі, 7 квітня, внаслідок російської атаки у Харківській області пошкоджена одна із високовольтних підстанцій, відключалась високовольтна лінія обленерго.

Про це повідомляє Міністерство енергетики, передає Укрінформ.

"Внаслідок нічної ворожої атаки було пошкоджено обладнання однієї з високовольтних підстанцій у Харківській області. Виникла пожежа, для ліквідації якої залучалися підрозділи ДСНС. Аварійно вимикалася високовольтна повітряна лінія – її включили в роботу", - йдеться у повідомленні.

Крім того, через обстріли відключалась високовольтна лінія обленерго, знеструмлювалися підстанція та побутові споживачі.

Зазначається, що зранку у Харківській області діють графіки відключень, знеструмлено 410 тисяч абонентів.

Читайте також: Економія електрики та підвищення тарифу: Галущенко розповів про «енергетичні» перспективи

Крім того, внаслідок обстрілів у Сумській області знеструмлювалася підстанція, вимикалися побутові споживачі. Згодом споживачів заживили за резервною схемою.

На 7 квітня прогнозується імпорт електроенергії обсягом 1179 МВт-год, також у невеликих обсягах передбачається експорт – 115 МВт-год.

Як повідомлялося, станом на ранок неділі, 7 квітня, в енергосистемі відсутній дефіцит електроенергії; у Харкові через наслідки російських атак зберігаються графіки погодинних відключень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-