Третина евакуйованих двома потягами з Донеччини на Рівненщину - діти

Третина евакуйованих двома потягами з Донеччини на Рівненщину - діти

Укрінформ
На Рівненщині готуються зустріти третій евакуаційний потяг із Донеччини, серед тих, хто прибули першими двома потягами, третина - діти.

Як передає Укрінформ, про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОВА Сергій Подолін у Телеграмі.

«Чекаємо третій евакуаційний потяг із Донеччини. Цього року Рівненщина вже прийняла 96 осіб, які прибули двома потягами. Третина з них – діти», - зазначив Подолін.

Підкреслюється, що люди забезпечені соціальним і медичним супроводом. 71% з них вже підписали декларації із сімейними лікарями.

Як повідомляв Укрінформ, у Донецькій області з 23 березня розпочалася евакуація місцевого населення у Рівненську та Волинську області.

Читайте також: На Сумщині вивезли всіх цивільних із 27 сіл у прикордонні з Росією

Майже 60 людей приїхали на Рівненщину з Донеччини першим евакуаційним потягом.

Рівненщина прийняла другий евакуаційний потяг з Донецької області, приїхало 37 людей. З них - 13 дітей та три людини з інвалідністю.

На Рівненщині є понад 700 місць для внутрішньо переміщених осіб, майже в кожній громаді можна розмістити по 10-15 людей у місцях компактного поселення.

У Рівному у грудні 2023 року відкрили «Простір інтеграції», де допомагають внутрішньо переміщеним особам та загалом людям, які постраждали від агресії Росії проти України. Область прийняла у себе понад 88 тис. внутрішньо переміщених осіб, з яких 50 тис. залишаються в регіоні на невизначений термін.

Перше фото: Facebook Олександра Коваля

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-