Коригувальник російського удару по піцерії Краматорська отримав довічне

Коригувальник російського удару по піцерії Краматорська отримав довічне

Укрінформ
До довічного ув’язнення засуджено жителя Краматорська Донецької області, який навів ракетний удар російських загарбників по піцерії RIA PIZZA у червні 2023 року. Тоді загинуло 13 людей, 64 було поранено.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Прокурори Донецької обласної прокуратури довели в суді провину жителя Краматорська, за наведенням якого армія РФ нанесла удар з ракетного комплексу «Іскандер М» по закладу RIA PIZZA. Тоді загинуло 13 людей, 64 було поранено. Серед загиблих 4 дитини, одна дитина отримала поранення.

Чоловіка засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна за державну зраду (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Суд встановив, що засуджений, який працював на газотранспортному підприємстві, був завербований для виконання завдань представником держави-агресора.

27 червня 2023 року до нього вчергове звернувся «начальник відділення розвідки командування ВВ МВС ДНР». Він поставив перед так званим агентом завдання щодо перевірки інформації про наявність українських військових у піцерії RIA PIZZA в Краматорську.

Читайте також: Сили оборони знищили С-400 «Тріумф», з якого росіяни вдарили по піцерії у Краматорську

«Засуджений погодився на пропозицію. У центрі міста він помітив на парковці автівки з військовими номерами та самих військових у закладі харчування. Чоловік записав два відео, які одразу надіслав співрозмовнику в месенджер Телеграм. Аби ніхто не помітив його зацікавленості локацією, усі свої дії чоловік старанно приховував від сторонніх очей», - зазначили в ОГП.

На вирок суду чоловік чекав під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська ввечері 27 червня завдали два ракетних удари по Краматорську. Загалом унаслідок ракетного удару загинули 12 людей, у тому числі діти. Більше 60 осіб отримали поранення.

Фото: Донецька обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-