Військовий з Тернополя, який втратив на війні обидві ноги, забрав дружину і новонародженого сина з пологового

Військовий з Тернополя, який втратив на війні обидві ноги, забрав дружину і новонародженого сина з пологового

Фото
Укрінформ
Військовослужбовець з Тернополя Любомир Перожак, який втратив на війні обидві ноги і зараз проходить реабілітацію і протезування, забрав новонародженого сина і дружину із пологового будинку.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я надзвичайно щасливий, емоції просто переповнюють. Дружина мені подарувала другого сина. Він народився з вагою 3 кілограми 100 грамів і ростом 50 сантиметрів. Назвемо його Артемій», - розповів Перожак.

Прийшли привітати щасливих батьків рідні і друзі. А також заступник командира батальйону, де служить військовий, Максим Луковський. Він вручив Любомиру Перожаку державну нагороду «Орден за мужність ІІІ ступеня».

Читайте також: Мінсоцполітики представило для обговорення проєкт Стратегії демографічного розвитку до 2040 року

«Сьогодні у цієї родини важлива подія, і це найкраща нагода, щоб вручити йому відзнаку, - зазначив Луковський.

Військовий з Тернополя, який втратив на війні обидві ноги, забрав дружину і новонародженого сина з пологового / Фото: Юля Томчишин

Любомир Перожак захищав Україну під час АТО. Коли почалося повномасштабне вторгнення РФ, призвався добровольцем в лави ТРО.

«Проходив службу в 83 батальйоні 105 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ. У лютому 2023 року він брав участь у боях під Масютівкою Куп’янського району. Отримав важке поранення і втратив дві ноги. Зараз проходить реабілітацію і протезування», - зазначив Луковський.

Як повідомляв Укрінформ, показники народжуваності в Україні падають приблизно на 7% в рік з 2013 року, а повномасштабне російське вторгнення призвело до ще більшої кризи народжуваності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-