Аварійно відключати світло почали ще у трьох областях - Укренерго

Аварійно відключати світло почали ще у трьох областях - Укренерго

Укрінформ
Унаслідок російських атак на енергетичну інфраструктуру аварійні відключення електроенергії вводяться у Донецькій, Полтавській та Сумській областях.

Про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Диспетчерський центр Укренерго змушений застосувати графіки аварійних відключень на період вечірнього максимуму споживання також у Сумській, Полтавській та Донецькій областях. Аварійні відключення вже застосовані у Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській областях", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що основною причиною аварійних відключень є відсутність достатнього обсягу генеруючих потужностей в системі для покриття споживання в окремих регіонах країни. Така ситуація є наслідком нічної масованої російської атаки на українські електростанції.

Крім того, продовжують діяти обмеження енергопостачання на Харківщині.

Читайте також: МВС розгортає оперативну групу, яка реагуватиме на виклики зі збоями в електропостачанні

Водночас начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін у Телеграмі поінформував, що в області без електропостачання залишаються понад 154 тисячі побутових споживачів та майже 9,5 тисячі юридичних.

Як повідомлялося, у ніч проти 29 березня Росія завдала нового удару по енергетичній інфраструктурі України, пошкоджено теплоелектростанції.

Через відсутність достатнього обсягу генеруючої потужності для покриття споживання у Дніпропетровській Запорізькій, Кіровоградській областях застосовуються графіки аварійних відключень.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що проблема з електропостачанням вирішується, Україна імпортує електроенергію з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови, аби система працювала стабільно. За його словами, дуже важливо зараз зменшити споживання електроенергії, особливо у вечірні години.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-