Треба «везти» культуру в деокуповані села - директор Херсонського театру

Треба «везти» культуру в деокуповані села - директор Херсонського театру

Укрінформ
Деокуповані населені пункти Херсонщини потребують повернення української культури, і її треба в буквальному сенсі "везти" в села - спеціально обладнаними автомобілями, з яких можна буде послухати музику, подивитися кіно, взяти книги тощо.

Таку думку висловив на форумі “Культурна та інформаційна реінтеграція деокупованих територій” генеральний директор Херсонського музично-драматичного театру імені Куліша Олександр Книга, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Точно так, як ЗСУ має автомобіль - так і нам потрібен автомобіль, "насичений" екраном, кавоваркою, бібліотекою, майстер-класами для дітей. Щоб він просто приїхав у село, розбите, де немає будинків у більшості - Посад-Покровське наше бачили? 90% знищено - став у центрі, включив музику і до нього могли підійти люди", - зазначив Книга.

Він наголосив, що це не має бути "агітбригада в кокошниках" радянського зразка, які використовують росіяни і зрадники на досі окупованих територіях. Потрібні місце і можливість розмови з людьми.

Читайте також: Потураєв: Українське слово є такою цінністю, яку іноді не мають навіть гроші

"Розмова - наша, книжка - наша, коли потрібно - і пісня наша", - пояснив директор театру свою думку.

Він також наголосив, що росіяни прекрасно розуміють важливість пропаганди своєї культури. Так, у Херсоні вже на другий місяць окупації, у квітні, вони стали закликати працівників театру відновити його роботу - як російського драматичного, заманюючи людей, зокрема, і пропозицією захмарних зарплат.

Як повідомляв Укрінформ, в Херсоні щороку відбувається театральний фестиваль "Мельпомена Таврії" - восени 2023 р. він пройшов у 25-й раз. Ця традиція не переривалася ні на рік, а географія фестивалю під час епідемії коронавірусу і повномасштабного вторгнення Росії розширилася на всю Україну і за кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-