Поховальний вінок під дверима - на Рівненщині передали до суду справу про погрози журналісту

Поховальний вінок під дверима - на Рівненщині передали до суду справу про погрози журналісту

Укрінформ
На Рівненщині через поховальний вінок під дверима журналіста перед судом постане житель обласного центру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

«Прокурор Рівненської обласної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт за фактом погроз вбивством та насильством щодо журналіста у зв’язку зі здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності, за попередньою змовою групою осіб», - ідеться у повідомленні.

Слідство встановило, що житель обласного центру у липні 2023 року зробив напис «Вічна пам’ять, світла пам’ять … від вдячних читачів» на стрічці до поховального вінка, який залишили під дверима головного редактора місцевої інформагенції.

Як зазначають в обласній прокуратурі, попри ретельне планування і конспірацію злочину правоохоронцям вдалося встановити та відстежити автівки та маршрути руху потенційно причетних осіб, коло їх спілкування та мобільний трафік.

Читайте також: На Полтавщині депутату вручили підозру в погрозі вбивством журналістці

Підкреслюється, що у ході досудового розслідування правоохоронці проаналізували сотні публікацій в соцмережах та Telegram-каналах, допитали велику кількість свідків, провели низку негласних слідчих розшукових дій, санкціонованих обшуків та цілий ряд судових експертиз. Повідомляється, що обвинувачений зі слідством не співпрацював, своєї вини не визнав і намагався штучно забезпечити собі алібі.

Однак, як стверджують в прокуратурі, у ході слідства правоохоронцям вдалося здобути достатньо доказів, аби у грудні 2023 року одному зі зловмисників повідомити про підозру, а нині скерувати до Рівненського міського суду обвинувальний акт щодо цієї особи. Наразі правоохоронці встановлюють причетність інших осіб до скоєння злочину.

Як повідомляв Укрінформ, у Рівному слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом погрози журналісту, який виявив біля дверей квартири, де мешкає, поховальний вінок.

За даними ЗМІ, у грудні суд у Рівному арештував на два місяці 25-річного рівнянина, якого підозрюють у тому, що він залишив біля дверей квартири журналіста Влада Ісаєва поховальний вінок.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-