Президент провів нараду щодо безпекової та соціально-економічної ситуації на Сумщині

Президент провів нараду щодо безпекової та соціально-економічної ситуації на Сумщині

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Сумщину провів координаційну нараду за участю військового командування та керівників правоохоронних органів щодо ситуації в області.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Глави держави.

Відео: Офіс Президента

Зазначається, що під час наради представники військового командування доповіли Президенту про оперативну обстановку, захист українсько-російської ділянки державного кордону, облаштування оборонних рубежів, протиповітряний захист області.

Глава держави також заслухав інформацію про наслідки обстрілів Сумщини з боку російських військ з використанням авіації, дронів, артилерії, кількість яких значно зросла у 2024 році. Президенту доповіли про заходи із захисту цивільного населення та об’єктів критичної інфраструктури.

Повідомляється, що учасники наради приділили окрему увагу ситуації в п’ятикілометровій прикордонній зоні, евакуації населення з небезпечних районів та підтриманню порядку на цих територіях. Зазначалося, що у сфері інформаційної безпеки на Сумщині триває робота зі збільшення покриття українським ефірним сигналом та блокування російської пропаганди.

Як інформує пресслужба Президента, голова Сумської обласної державної адміністрації Володимир Артюх розповів Зеленському про соціально-економічну ситуацію в регіоні.

Президент дав доручення відповідним органам, зокрема Фонду державного майна, створити умови для повернення підприємств до нормальної роботи.

Зокрема, у своєму вечірньому відеозверненні Зеленський наголосив, що «зараз спільне завдання і уряду, і обласної влади, і керівників громад – дати всі можливості, щоб тут, у нашій Сумській області, були робочі місця, щоб працював соціальний захист, щоб були надійні надходження до бюджету». 

Відео: Офіс Президента

Глава держави також заслухав інформацію від керівників обласних управлінь Служби безпеки України та Національної поліції про безпекову та криміногенну ситуацію на Сумщині. Як зазначається, серед іншого йшлося про протидію ворожим диверсійно-розвідувальним групам, незаконному обігу зброї та заборонених речовин, боротьбу із шахрайством, зокрема щодо українських військовослужбовців.

Читайте також: У Великописарівській громаді на Сумщині триває евакуація, вже виїхали понад 3500 осіб

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський у Сумській області ознайомився з будівництвом фортифікаційних споруд та організацію оборони на трьох лініях рубежів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-