На Харківщині та Одещині триває ремонт електромереж, графіки відключень світла зберігаються

На Харківщині та Одещині триває ремонт електромереж, графіки відключень світла зберігаються

Укрінформ
Через наслідки російських атак на енергетичну інфраструктуру зберігаються графіки погодинних відключень у Харківській та Одеській областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК «Укренерго» у Фейсбуці.

Зазначається, що у всіх постраждалих від атак містах повністю заживлена критична інфраструктура, частково відновлено роботу електротранспорту. Однак на підстанціях Укренерго пошкоджене важке високотехнологічне обладнання, заміна якого потребує часу. Тому високовольтні мережі не можуть передавати великі обсяги електроенергії, необхідні для покриття всіх потреб споживачів.

«Через це в найбільш постраждалих регіонах споживачі отримують електроенергію чергами – тобто діють графіки погодинних відключень (ГПВ). Наразі обмеження споживання застосовані на Харківщині та Одещині», - йдеться у повідомленні.

Водночас у Хмельницькій області та Кривому Розі наразі обмежень немає, однак при зростанні споживання диспетчерський центр Укренерго буде змушений застосувати заходи для його обмеження.

Читайте також: На відновлення енергопостачання у Харкові знадобиться до 14 днів - голова Укренерго

Імпорт електроенергії 27 березня запланований від ранку й далі протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 12 802 МВт-год. Експорт не запланований.

Як повідомлялося, 22 березня росіяни здійснили наймасштабнішу атаку ракетами і дронами на енергетичні об'єкти. Були пошкоджені високовольтні підстанції, теплова генерація, суттєво постраждала ДніпроГЕС. Найважча ситуація із енергопостачанням після атаки - у Харкові, Одесі та Кривому Розі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-