На Херсонщині передали до суду справу російського нацгвардійця-ката

На Херсонщині передали до суду справу російського нацгвардійця-ката

Укрінформ
На Херсонщині передали до суду справу російського нацгвардійця-ката, якому раніше заочно повідомили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни.

Про це повідомляє поліція Херсонської області, передає Укрінформ.

«Слідчі та оперативники поліції Херсонщини встановили особу військового РФ, який вчиняв воєнні злочини в окупованому обласному центрі. На теперішній час йому заочно повідомлено про підозру в порушенні законів та звичаїв війни та скеровано до суду обвинувальний акт за результатами розслідування», - йдеться у повідомленні.

Поліцейськими встановлено, що під час окупації, а саме 13 серпня 2022 року, в Херсоні 23-річний громадянин Росії, який перебував на посаді стрільця у військовому підрозділі федеральної служби військ національної гвардії РФ, разом з іншими військовими із застосуванням фізичної сили затримали 28-річного власника однієї з кав’ярень. Чоловіка повалили на землю, при цьому фігурант особисто наніс потерпілому не менше десяти ударів кулаками в область тулуба. Після цього постраждалого доставили до однієї з катівень, яку окупанти облаштували у захопленій будівлі ізолятора тимчасового тримання.

Як розповів начальник відділу розслідування злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту, слідчого управління поліції Херсонщини Ігор Дем’янюк, викраденого ув’язнили в одній із камер ІТТ. Його тримали в антисанітарних умовах, не давали їжі та води, били по голові, спині та інших частинах тіла, застосовували електрошокер, приєднували до різних частин тіла дроти, через які пропускали електричний струм, вчиняли інші насильницькі дії, погрожували вбивством. Херсонця відпустили за 16 днів лише після того, як його дружина сплатила окупантам 100 тисяч гривень.

Читайте також: Розстріл людей в Коханах на ТОТ Херсонщини: росіяни не віддають рідним тіла вбитих

Відповідно до Кримінального кодексу України, окупанту загрожує 12 років перебування за ґратами.

Як повідомляв Укрінформ, до суду передали обвинувачення полковника Росгвардії та трьох його підлеглих, які катували цивільне населення під час тимчасової окупації Херсона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-