Після масованих обстрілів у більшості областей вже відновили електрику, тепло та воду - ОП

Після масованих обстрілів у більшості областей вже відновили електрику, тепло та воду - ОП

Укрінформ
У більшості областей, які постраждали від масованих російських обстрілів, вже відновили електрику, тепло та воду.

Як передає Укрінформ, про це заступник Керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба повідомляє у Телеграмі.

"Ліквідація наслідків після масованих обстрілів ФФ по областям України триває безперервно. У більшості областей вже відновили електрику, тепло та воду", - зазначив Кулеба.

Однак на Харківщині, де ситуація була найскладніша, без світла залишаються 215 тисяч побутових споживачів.

"Коригуються графіки планових відключень, зараз заживлено всю критичну інфраструктуру і метро. Аби утримати енергомережі міста, прийнято рішення достроково завершити опалювальний сезон. Погода дозволяє зробити це без негативних наслідків. Але наголошую, що в місті на непередбачувані випадки розгорнуто модульні котельні. Зараз вирішується питання запуску каналізації", - зазначив Кулеба.

Читайте також: У Харкові через удари РФ 22 березня достроково завершиться опалювальний сезон

Розглядається питання завершення опалювального сезону також у Кривому Розі. Там зараз триває робота щодо забезпечення надійного електропостачання у місті. Водогін та каналізація працюють у повному обсязі.

Йде робота по відновити тепло у місті Бурштин на Івано-Франківщині. Там без тепла 12 тисяч абонентів. Ремонтники продовжують лагодити мережу у місті, працюють пункти незламності.

"Окремо варто додати, що ремонтні бригади усувають наслідки ворожих атак в Одесі. Там без світла залишаються близько 300 тисяч абонентів. Незабаром запрацює електротранспорт. Вночі були аварійні відключення тепломереж та водогону. Зараз Одеса, Чорноморськ, Теплодар, Южне вже з водою та теплом", - наголосив Кулеба.

Читайте також: В Одесі не працює електротранспорт, на світлофорах встановили блоки безперебійного живлення

У Сумській області досі знеструмлені прифронтові Краснопільська та Глухівська громади. Стабільне електропостачання має запрацювати найближчим часом.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок масованої ракетної атаки військ РФ на українську енергосистему 22 березня, група ДТЕК втратила близько половини своїх генеруючих потужностей.

Фото: Олексій Кулеба, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-