В Одесі перейменували п’ять вулиць на честь загиблих героїв

В Одесі перейменували п’ять вулиць на честь загиблих героїв

Укрінформ
Міський голова Одеси Геннадій Труханов підписав розпорядження щодо перейменування п'яти одеських вулиць на честь загиблих на війні захисників України.

Про це в Телеграмі повідомляє Одеська міськрада, передає Укрінформ.

«Мер Одеси Геннадій Труханов підписав Розпорядження щодо перейменування п'яти одеських вулиць на честь Героїв України, які загинули, захищаючи незалежність та суверенітет України», - йдеться в повідомленні.

Згідно з розпорядженням, вулицю Бочарова перейменували на честь майстер-сержанта СБУ В'ячеслава Бувалкіна, вулицю Махачкалінську - на честь Віталія Блажка, Каманіна - на честь Валерія Самофалова, вулицю Марії Демченко перейменовано на честь Дениса Максишка, а вулицю Якутську – на честь Ігоря Бедзая.

Як зазначив міський голова, останні дві - розташовані поруч з Меморіалом 411 берегової батареї. Надалі навколо Меморіалу планується створити ареал топонімів на честь військових російсько-української війни.

Читайте також: У столиці перейменували ще майже 30 вулиць та скверів

Як повідомляв Укрінформ, родичі загиблих героїв були проти таких перейменувань, зокрема, через те, що обрані комісією вулиці замалі. Під час обговорення рішення щодо перейменування на сесії міськради 21 лютого депутати не дійшли згоди та відклали питання. Депутат Петро Обухов повідомив, що в такому випадку право на перейменування отримав міський голова Геннадій Труханов. Якщо цього не буде зроблено до 27 квітня, таке право отримає голова військової адміністрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-