На Київщині почали будівництво фабрики Unilever

На Київщині почали будівництво фабрики Unilever

Фото
Укрінформ
У місті Біла Церква Київської області стартувало будівництво нової фабрики міжнародної компанії Unilever – очікується створення майже ста нових робочих місць.

Про це очільник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

На місці майбутнього підприємства в індустріальному парку «Біла Церква» заклали пам’ятну капсулу. 

У відкриття фабрики компанія інвестує 20 млн євро. 

Вироблятиме підприємство засоби особистої гігієни, шампуні та гелі для душу відомих брендів. Це товари переважно для українського ринку, проте потенційно фабрика працюватиме також для постачання продукції на інші ринки Європи.

Загальна площа ділянки під забудову, за даними Кравченка, становить 4,2 га. Очікується, що виробнича потужність підприємства перевищить 5000 тон на рік.

Будівництво фабрики відбуватиметься з урахуванням найвищих екологічних стандартів. Завершити його планують наприкінці поточного року. 

За інформацією очільника ОВА, на підприємстві будуть комфортні умови праці. Офісне приміщення спроєктоване з урахуванням потреб маломобільних груп населення.

Для безпечного проведення робіт вже облаштоване наземне мобільне укриття. У подальшому буде збудоване також підземне сховище. 

«Місце будівництва нової фабрики в індустріальному парку обрано не випадково – є всі необхідні комунікації та дорожня інфраструктура», – зауважив Кравченко.

Він наголосив, що розвиток індустріальних парків сприяє відновленню промисловості Київської області під час війни. 

Відкриття нових виробництв, за словами очільника ОВА, сприяє зростанню доходів та добробуту місцевих громад, збільшенню податкових надходжень і стимулюванню розвитку в регіоні малих і середніх підприємств.

«Пишаюсь, що сьогодні Київщина – один із лідерів розвитку індустріальних парків в Україні. Ми надзвичайно цінуємо наших міжнародних партнерів і готовність, зокрема, британського бізнесу налагоджувати виробництва та робити інвестиції саме в нашій області», – заявив Кравченко.

Читайте також: У Калуші підприємство, яке вивезло з Харкова 70 вагонів обладнання, збудувало новий завод

Він запевнив, що Київщина продовжить сприяти розвитку представників бізнес-спільноти та буде й надалі підтримувати ініціативи, спрямовані на зростання і посилення економіки регіону. 

Як повідомлялося, компанія Unilever є одним зі світових лідерів на ринку побутової хімії та продуктів харчування. Штаб-квартира її знаходиться в Лондоні. 

Компанії Unilever належать понад 400 брендів, серед яких – Domestos, Axe, Rexona, Dove, Lipton, Crème Bonjour, CIF, Knorr, Sunsilk, Timotei та CLEAR.

Фото: Фейсбук / Руслан Кравченко - голова Київської ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-