У Великописарівській громаді на Сумщині залишаються 80 родин з дітьми: планується примусова евакуація

У Великописарівській громаді на Сумщині залишаються 80 родин з дітьми: планується примусова евакуація

Укрінформ
У Великописарівській громаді Сумської області залишилося 80 родин з дітьми. Влада планує примусову евакуацію дітей із Великописарівської громади та Середино-Будської громад.

Про це на брифінгу повідомив голова Сумської ОВА Володимир Артюх, передає Укрінформ з посиланням на Суспільне.

«За останній тиждень з Великописарівської громади на Сумщині виїхало понад 200 людей. Наразі у Великій Писарівці залишилися 80 родин, які мають дітей і не планують виїжджати», – повідомив він.

За його словами, в області планується примусова евакуація дітей із Великописарівської громади та Середино-Будської громади. «Наразі подані документи для прийняття рішення на рівні держави», – зазначив голова ОВА.

Читайте також: Росіяни за добу завдали по Сумщині понад 270 ударів

Артюх також повідомив, що шість областей готові прийняти родини з дітьми, де їм мають забезпечити проживання та навчання.

«У Білопільській прикордонній громаді залишилось 39 людей у селі Іскрисківщина, 168 людей у Павлівці, 65 у Ободах. В Рижівці наразі залишилося три людини. Загалом з Рижівки виїхала 191 людина», – додав голова ОВА.

За даними голови Великописарівської громади Людмили Бірюкової, влада буде клопотати про включення громади у зону активних бойових дій.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні під час обстрілу з авіації у Великописарівській громаді загинув сторож школи. Прокуратура почала розслідування.

У середу, 20 березня, вночі та зранку росіяни здійснили 16 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 65 вибухів. Обстрілів зазнали Юнаківська, Миропільська, Краснопільська, Великописарівська, Новослобідська, Есманьська громади.

Фото: Суспільне Суми

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-