У Мощуні відкрили меморіальну дошку загиблим під час повномасштабної війни нацгвардійцям

У Мощуні відкрили меморіальну дошку загиблим під час повномасштабної війни нацгвардійцям

Фото
Укрінформ
У селі Мощун Київської області відбулася церемонія відкриття меморіальної дошки в пам’ять про загиблих під час повномасштабної війни нацгвардійців.

Про це поінформувала пресслужба Нацгвардії України, передає Укрінформ.

Зазначається, що військовослужбовці Північного об’єднання Національної гвардії вшанували пам’ять загиблих бійців Першої Президентської бригади НГУ "Буревій", які брали безпосередню участь у боях поблизу Мощуна і поклали там свої життя, ставши одними з перших загиблих героїв під час повномасштабної війни з РФ.

"Вшанування пам’яті розпочалось зі служби в церкві Іоанна Хрестителя в селі Мощун. Після чого рідні загиблих, священнослужителі, військові капелани, почесна варта, а також побратими та представники командування бригади "Буревій" взяли участь у почесному відкритті меморіальної дошки, яку встановили за підтримки мецената Оганнеса Смояна", - розповіли військові.

У селі Мощун на Київщині відкрили меморіальну дошку в пам’ять про загиблих нацгвардійців / Фото: НГУ

Учасники заходу вшанували пам’ять усіх полеглих оборонців столиці хвилиною мовчання. Військовий капелан бригади провів спільну молитву, після чого присутні поклали квіти та свічки на знак вічної шани та жалоби.

Біля окопів та бліндажів, де розгорталась битва за Київ, прозвучав гімн України у виконанні оркестру Першої Президентської бригади НГУ "Буревій".

За інформацією пресслужби, ця меморіальна дошка присвячена пам'яті штаб-сержанта Олександра Бубновича, сержанта Олександра Тичинського, молодшого сержанта Руслана Романюка, молодшого сержанта Дмитра Головка, старшого солдата Олександра Нікіфорова, солдата Івана Євтушенка.

Читайте також: На Рівненщині вшанували пам’ять нацгвардійців, які загинули під час ракетного удару по телевежі

Як повідомляв Укрінформ, на Одещині встановили меморіальну дошку нацгвардійцю Володимиру Сидорюку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-