На Сумщині через російські обстріли понад 86 населених пунктів без світла

На Сумщині через російські обстріли понад 86 населених пунктів без світла

Укрінформ
Енергетична ситуація на Сумщині складна, в регіоні понад 86 населених пунктів та 8 тисяч споживачів без світла.

Про це у Фейсбуці повідомило Сумиобленерго, передає Укрінформ.

"У зв’язку із загостренням безпекової ситуації на Сумщини, зросла кількість знеструмлених абонентів. Станом на 12 годину 18 березня тимчасово без розподілу електроенергії через агресію РФ 86 населених пунктів у Сумській області (з них 15 частково). Це понад 8 тисяч споживачів", - йдеться в повідомленні.

Найбільше від обстрілів потерпають енергооб’єкти в Глухівській, Середино-Будській, Путивльській, Хотінській, Краснопільській, Білопільській, Великописарівській і Сумській громадах.

"Це території, що знаходяться біля кордону з ворогом. Тому роботи з відновлення електропостачання ускладнені через ризик для життя персоналу. Всі виїзди на складні ділянки узгоджуються з військовими, і як тільки така можливість буде – персонал АТ «Сумиобленерго» зробить усе можливе для відновлення розподілу електроенергії в кожну домівку. При кожній нагоді наші бригади виїжджають на місця обстрілів окупантів, щоб відновити розподіл електроенергії. Та життя наших людей – у пріоритеті, а безперервні атаки ворога не дозволяють якнайшвидше відновлювати мережі", - йдеться в повідомленні.

Також енергетики нагадали про правила безпеки під час виявлення обірваних проводів чи пошкодженого електрообладнання: у випадку обривання проводів чи пошкодження опори не можна намагатися самостійно усунути несправність. Наближатися до обірваних проводів ближче ніж на 8 метрів смертельно небезпечно.

Читайте також: У дев’яти областях України енергетики відновлюють пошкоджене росіянами обладнання

"Важливо: на цю годину на території Сумської області не планується введення ніяких графіків знеструмлень. Жодної вказівки від НЕК «Укренерго» про ліміти споживання чи інші обмеження розподілу електроенергії не було", - зазначили в Сумиобленерго.

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня Велика Писарівка на Сумщині була відключена від газопостачання через масові пошкодження мереж та будинків. Без газу 1 375 споживачів.

Із Великописарівської громади продовжують евакуювати цивільне населення. Наразі вивезли 256 осіб, із них 26 - діти.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-