У Харкові ідентифікували всіх загиблих, похованих на початку вторгнення РФ на кладовищі у траншеях

У Харкові ідентифікували всіх загиблих, похованих на початку вторгнення РФ на кладовищі у траншеях

Укрінформ
У Харкові ідентифікували всіх загиблих людей, яких на початку вторгнення РФ поховали на кладовищі №18 у траншеях - у пакетах та у більшості без зазначення особистих даних.

Про це повідомив на пресконференції керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков, передає кореспондент Укрінформу. 

"Що стосується 18-го цвинтаря. Досудове розслідування у кримінальному провадженні ще триває. Проводиться судово-економічна експертиза. В експерта були складнощі з наданням висновку. Він направив слідчому та прокурору відповідне клопотання про надання додаткових матеріалів. Ці матеріали надані. Ми найближчим часом очікуємо результат експертизи. Всі тіла ідентифіковані Щодо перепоховання, його здійснюють за кошти міського бюджету", — сказав Фільчаков.

Підозр до отримання висновку нікому не оголошували.

Читайте також: В Україні порівнюють відібрані у родичів ДНК-зразки - 2100 загиблих лишаються неопізнаними

Як повідомляв Укрінформ, 14 вересня 2022 року у ЗМІ було оприлюднено історію загиблого 1 березня під час ракетного удару по будівлі облдержадміністрації тероборонівця Романа Сімонка, родина якого не може домогтися належного поховання. Працівники КП «Ритуал» обіцяли батькам, що чоловіка поховають за рахунок міста та в окремій могилі. Згодом виявилося, що він похований у траншеї.

16 вересня 2022 року пресслужба міської ради інформувала, що КП «Ритуал» допустило недбалість, за що був звільнений директор підприємства Анатолій Журавльов. Міський департамент житлово-комунального господарства повідомив, що батьки загиблого мають надати перелік документів для перепоховання.

19 вересня 2022 року міський голова Ігор Терехов заявив, що перепоховають усіх загиблих, яких КП «Ритуал» ховало у траншеї. Нове керівництво КП «Ритуал» зазначило, що під час внутрішньої перевірки виявилося, що на початку вторгнення поховання здійснювалися у мішках, що є порушенням закону.

Читайте також: У Мінреінтеграції пояснили, хто відтепер шукатиме зниклих безвісти та повертатиме тіла загиблих

27 вересня 2022 року стало відомо, що відкрито кримінальні провадження за ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) та ст. 367 (Службова недбалість) ККУ.

В траншеї протягом кількох місяців було поховано більше 1,2 тис. загиблих. У грудні 2022 року розпочалися ексгумації.

Фото: Суспільне Харків

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-