В Одесі волонтери передали військовим мобільні лазні та відновлену трофейну техніку

В Одесі волонтери передали військовим мобільні лазні та відновлену трофейну техніку

Фото
Укрінформ
В Одесі на честь Дня добровольця військові підрозділи отримали 18 баггі «Хижак» та чотири мобільні лазні, які за кошти волонтерів з ГО «Вірні та вільні» виготовив ремонтний полк ОК «Південь». Також військовим передали дві автівки для мобільних вогневих груп, що виконують завдання протиповітряної оборони, 50 генераторів, продукти харчування та відновлену трофейну техніку.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами представника ремонтного полку ОК «Південь» майора Едуарда Мороза, виготовити одну баггі майстри можуть за добу. Запчастини та метал для автівок закуповують за волонтерські кошти.

«Баггі використовують за різними напрямками. Це «коні» для нашої піхоти. Піхота має бути мобільною для виконання різних задач, бо фронт динамічний. Це й перевезення протитанкових засобів, це й евакуація поранених, це й обладнання для мобільних груп ППО. Це та машина, яка буде працювати на першій лінії: відвозити, привозити, підтримувати вогнем», - розповів Мороз.

Щодо мобільних лазень, їх виготовили з морських контейнерів. Лазні обладнані пральними та сушильними машинами.

«За 30 хвилин можна привести себе до ладу: помитися, випрати та висушити одяг. Це дуже важливо в гарячих точках», - зазначив голова ГО «Вірні та вільні» підполковник Віталій Герсак.

В Одесі волонтери передали військовим баггі, мобільні лазні та відновлену трофейну техніку / Фото: Ніна Ляшонок. Укрінформ

За його словами, пікапи, які волонтери передали підрозділам ППО, оснащені спеціальними станинами власної розробки військових майстрів. На них кулемети кріпляться просто ідеально – враховано всі особливості.

«На сьогодні більше 20 таких автомобілів задіяні як основа мобільності вогневих груп, які вдало збивають ворожі дрони. Будемо нарощувати кількість таких мобільних вогневих груп. До кінця року плануємо довести кількість обладнаних і переданих автівок до ста. Це допоможе щільніше прикривати небо над Одесою, Миколаєвом та Херсоном», - сказав Герсак.

Також він привітав присутніх із Днем добровольця.

«Я сам доброволець. І для мене це насамперед – бути справжнім громадянином. Дуже символічно, що саме сьогодні ми передаємо хлопцям таку важливу допомогу. Все, що треба для сьогоднішньої боротьби з ворогом, ми збираємо і передаємо на фронт силами наших волонтерів, активістів та небайдужих громадян, які також є невід’ємною складовою добровольчого руху», - наголосив голова ГО «Вірні та вільні» .

Читайте також: Більшість канадців, які допомагають Україні, не належать до діаспори - голова благодійної фундації

У майстернях ремонтного полку ОК «Південь» механіки займаються також відновленням «трофейної» техніки. Зокрема сьогодні військовим передали відремонтовані броньовані всюдиходи для евакуації поранених та гармати різних видів, серед яких і самохідні артустановки.

Загальну координацію й організацію такої злагодженої співдружності волонтерських об’єднань забезпечував командувач військ оперативного командування «Південь» генерал-майор Андрій Ковальчук. Це не перша передача війську відновленого озброєння та необхідної техніки, і щоразу саме ця активна група добровільних помічників військових вражає подібними масштабами.

«Сьогодні не лише День добровольця, сьогодні день свідомої відповідальної людини. Перемога кується не тільки солдатами, вона кується спільними діями. Хтось збирає, хтось ремонтує та віддає частинку свого, щоб солдат якісно виконав своє завдання. Але війна триває, і роботи дуже багато і у військових, і в цивільних. Лише спільними зусиллями ми дійдемо до Перемоги та відбудуємо країну після цього. Я щиро вдячний за роботу добровольців та волонтерів, які витрачають свої гроші та час на допомогу солдатам. Воїни на передовій бачать цю підтримку та усвідомлюють, що вони не одні в окопі та не одні на передньому краї», - сказав командувач.

Він нагородив почесними грамотами та подарунками волонтерів Андрія та Інару Зарічанських, Максима та Ірину Максимових. Відзнаку командувача військ оперативного командування «Південь» Ковальчук вручив громадському діячу Марку Гордієнку, полковнику Олександру Черненку та підполковнику Віталію Герсаку.

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі волонтери з ГО «Майстерня Незламності» переробили старий автобус на мобільну лазню та передали її військовим на східному напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-