Влада Донеччини просить Закарпатську ОВА розселити родини вихованців з Центру реабілітації

Влада Донеччини просить Закарпатську ОВА розселити родини вихованців з Центру реабілітації

Фото
Укрінформ
Донецька ОДА звернулася до колег в Закарпатті з проханням про розселення родин вихованців Покровського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Милосердя».

Про це повідомила Донецька обласна держадміністрація, передає Укрінформ.

Зазначається, що на погоджувальній нараді щодо евакуації цивільного населення, яка відбулась сьогодні під головуванням заступника міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Буслика, вирішували організаційні питання щодо евакуації цивільних громадян з Донеччини. До того ж обговорювали переміщення Покровського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Милосердя».

«Наразі Донецька облдержадміністрація звернулась до Закарпатської ОДА з проханням про розселення родин вихованців центру («Милосердя») на Закарпатті з можливістю отримання реабілітаційних послуг», - йдеться у повідомленні.

В ОДА констатували, що кількість отримувачів реабілітаційних послуг у цьому Центрі наразі складає 37 осіб, у тому числі 21 дитина з інвалідністю, 16 осіб з інвалідністю з дитинства.

Читайте також: З Донеччини за тиждень евакуювали понад 160 осіб

Було надано згоду на евакуацію 65 осіб, з них 22 вихованці та 41 особа - члени родин, а також два працівники центру.

Як повідомлялося, в Донецькій області російські загарбники з грудня 2023 року посилили обстріли населених пунктів, тому вирішено продовжити обов’язкову евакуацію населення.

На території Донеччини наразі залишаються близько 514 тис. мешканців. Від початку повномасштабного вторгнення РФ в безпечні регіони з Донецької області евакуйовано понад 1 млн 355 тис. людей, з них понад 164 тис. дітей.

Фото в тексті: Донецька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-