На Миколаївщині за час війни зруйнували 13 медзакладів обласного підпорядкування

На Миколаївщині за час війни зруйнували 13 медзакладів обласного підпорядкування

Укрінформ
У Миколаївській області від початку повномасштабної війни руйнувань зазнали 13 закладів охорони здоров'я обласного підпорядкування, пошкодження зафіксовані також на 154 об'єктах медичної інфраструктури.

Про це на брифінгу повідомила в.о. начальника управління охорони здоров'я обласної військової адміністрації Ірина Ткаченко, передає кореспондент Укрінформу.

«З початку повномасштабного вторгнення руйнувань зазнало 13 закладів охорони здоров'я обласного підпорядкування, також різні ступені пошкоджень зафіксовано на 154 об'єктах інфраструктури медичних установ Миколаївщини. Нині у співпраці з ОВА, благодійними фондами, органами місцевого самоврядування триває процес відновлення», - сказала Ткаченко.

Зокрема, відбудовано коштом казахстанського бізнесу будівлю травмпункту у Миколаєві. Також відновлено роботу шести амбулаторій. Зокрема, у Галицинівській громаді введено в експлуатацію мобільну амбулаторію, у селі Білогірка Первомайської громади за підтримки міжнародних партнерів з'явилася мобільна модульна поліклініка.

Читайте також: На Миколаївщині торік на ремонт доріг витратили ₴264 мільйони держсубвенції

У Березанській громаді відкрився модульний лікувально-діагностичний центр, який може приймати до 200 пацієнтів на день, оснащений сучасним медичним і лабораторним обладнанням. Реалізація проєкту стала можливою завдяки допомозі GIZ Ukraine в рамках проєкту «EU4ResilientRegions - Спеціальної програми підтримки України», яка співфінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини.

Як повідомлялося, у Миколаєві відновлюють центр первинної медично-санітарної допомоги №4, що постраждав унаслідок обстрілу.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-