Сутички біля храму: на Волині стався конфлікт між прихильниками УПЦ МП та ПЦУ

Сутички біля храму: на Волині стався конфлікт між прихильниками УПЦ МП та ПЦУ

Фото
Укрінформ
У місті Камінь-Каширський Волинської області біля храму Різдва Пресвятої Богородиці стався конфлікт між прихильниками УПЦ (МП) і ПЦУ, на місці працює поліція.

Про це повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

“Зранку, 12 березня, біля храму Різдва Пресвятої Богородиці у Камені-Каширському на Волині зібралися місцеві жителі. Люди намагаються потрапити до храму, але їх не пускають прихильники УПЦ (МП)”, - йдеться в публікації.

За словами заступника начальника місцевого підрозділу поліції Олександра Ольшевського, біля храму зібралися орієнтовно 300 осіб.

Зазначається, що між людьми виникають конфлікти і штовханина.

Настоятель церкви Різдва Пресвятої Богородиці розповів, що місцева релігійна громада пів року тому ухвалила рішення про офіційний перехід до ПЦУ. Але прихильники УПЦ (МП) весь цей час не залишають храм і нікого не пускають на його територію.

Представники релігійної громади ПЦУ 12 березня вирушили до районної адміністрації. Вони нарікають на бездіяльність місцевої влади у цій ситуації.

Читайте також: Капелан ПЦУ про служіння в окопі, РПЦ та місію українців

Місцеві жителі звернулися до міського голови Каменя-Каширського Віктора Пася із запитом про забезпечення доступу релігійної громади ПЦУ до майна храму Різдва Пресвятої Богородиці. Але посадовець заявив, що допомогти вірянам потрапити у церкву мають правоохоронні органи.

Заступниця голови РВА Юлія Подерня-Масюк сказала представникам релігійної громади, що конфлікт вони мають вирішити мирним шляхом.

Як повідомляв Укрінформ, у місті Тростянець Сумської області до Православної церкви України приєднався найбільший храм Слобожанщини - Вознесенська церква.

Фото: Суспіліне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-