На Луганщині суддя «зливав» ФСБ дані про своїх колег та полонених військових

На Луганщині суддя «зливав» ФСБ дані про своїх колег та полонених військових

Фото
Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань викрили та повідомили про підозру судді, який на замовлення ФСБ РФ збирав та передавав конфіденційну інформацію про своїх колег та військовослужбовців ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба бюро.

Як зазначається, суддя Брянківського районного суду Луганської області отримав доступ до закритих суддівських груп у різноманітних месенджерах. Там він збирав особисті дані українських суддів, як то фотографії, номери телефонів, електронні поштові скриньки, посади та інші установчі дані.

Особливу увагу чоловік приділяв суддям з проукраїнською позицією. Також він вивідував дані про українських військових та їхню рідню, які знаходилися в полоні РФ. Потім ці дані спецслужби росіян використовували під час допиту полонених.

Читайте також: Колишнього поліцейського з Ізюму засудили до 15 років за держзраду

Крім того, у ДБР поінформували, що за матеріалами відомства судитимуть іншого колишнього суддю Калінінського районного суду Горлівки, яка позбавляє українців права на житло, що залишилося на тимчасово окупованій території. Обвинувачення щодо неї направлено до суду за статтею державної зради та колабораціонізму.

Також ДБР прозвітували про завершення досудового розслідування щодо двох колишніх суддів Гагарінського та Ленінського районних судів міста Севастополя, які після окупації півострова здійснювали правосуддя за законами РФ.

Як повідомляв Укрінформ, громадяни України, які незаконно перетнули кордон з Придністровською Молдовською республікою, вербуються представниками ФСБ Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-