На Донеччині залишаються 41125 дітей

На Донеччині залишаються 41125 дітей

Укрінформ
На території Донецької області, яка сьогодні контролюється українською владою, залишаються 41 125 дітей, серед них є і ті, які живуть у безпосередній близькості до лінії бойових дій.

Про це на брифінгу повідомив заступник начальника Донецької ОВА Ігор Бойко, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«На території Донецької області залишається 41 125 дітей, і ця цифра постійно змінюється…Ці діти не всі знаходяться на території активних бойових дій, переважна більшість із них знаходиться на території можливих дій в області. Але є і діти, які зараз саме в безпосередній близькості до лінії бойових дій», - сказав Бойко.

Тому, підкреслив він, в області наразі проводять роботу щодо організації додаткової евакуації у примусовий спосіб дітей з цих населених пунктів.

«Сподіваюсь, що батьки, які мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, свідомо ставляться до безпеки своїх дітей та зроблять все можливе й неможливе для того, щоб діти були вивезені в безпечні райони», - наголосив заступник очільника області.

Він нагадав, що з квітня минулого 2023 року було оголошено про евакуацію дітей із області у примусовий спосіб разом з їх батьками або законними їх представниками та опікунами. І це стосувалося тих населених пунктів, де було найгарячіше, де відбувалися дуже активні бойові дії.

«І протягом вже майже року з 52-х таких населених пунктів ми евакуювали 249 дітей. І ця евакуація продовжується», - констатував Бойко.

Він зазначив, що, зокрема, на сьогодні триває така евакуація з міста Торецьк.

На той момент, коли оголошували примусову евакуацію, пояснив Бойко, у Торецькій громаді була одна кількість дітей зареєстрована, але потім в ході евакуації були знайдені ще діти, про яких не було відомо, але вони залишились на території цієї громади.

Читайте також: З найнебезпечніших громад Харківщини готують примусову евакуацію 160 дітей

«Тому евакуація (в Торецькій громаді – ред.) продовжується. І на сьогодні там залишається 15 дітей в небезпечних районах», - додав він.

Як повідомлялося, в Донецькій області російські загарбники з грудня 2023 року посилили обстріли населених пунктів, тому вирішено продовжити обов’язкову евакуацію населення.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в безпечні регіони з Донецької області евакуйовано понад 164 тис. дітей.

Фото: ДСНС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-