Одеса потребує специфічних систем ППО, які збивають балістику - Гуменюк

Одеса потребує специфічних систем ППО, які збивають балістику - Гуменюк

Укрінформ
Одеський регіон потребує посиленого захисту, зокрема специфічних систем ППО, які збивають балістику.

Про це повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"Одеський регіон потребує додаткового посиленого захисту, оскільки тут функціонує дуже потужна економічна складова всієї економіки України. Це навігація, яка всупереч ворожим намаганням припинити портову діяльність і морську продовжує функціонувати під егідою Сил оборони України", - сказала Гуменюк.

За її словами, забезпечення безпеки судноплавства у тих умовах, в яких на сьогодні це відбувається, це дуже складна робота, і "єдине, що дійсно нам необхідно на даному етапі - це потужна підтримка щодо ППО. Думаю, що партнери нас чують".

Гуменюк підкреслила, що балістика дуже важка для збиття, і для протидії їй потрібні специфічні системи протиповітряної оборони.

Читайте також: Атака дронів на Одесу: Гуменюк назвала ймовірну причину масштабних руйнувань

Як повідомляв Укрінформ, армія РФ атакувала Одесу вранці 6 березня. Зокрема, під час зустрічі Президента Володимира Зеленського і грецького прем'єра Кіріакоса Міцотакіса в порту в Одесі пролунав вибух. П’ятеро людей загинули через російський удар по портовій інфраструктурі Одеси

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-