На Хмельниччині без світла залишалися понад 14 тисяч споживачів внаслідок обстрілу підстанції

На Хмельниччині без світла залишалися понад 14 тисяч споживачів внаслідок обстрілу підстанції

Укрінформ
Ситуація в енергосистемі України станом на 6 березня контрольова, система збалансована, однак внаслідок обстрілу знеструмилися споживачі у 30 населених пунктах на Хмельниччині.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України, передає Укрінформ.

"На Хмельниччині через атаку «шахедами» підстанції обленерго виникла пожежа, внаслідок чого відключено повітряні лінії електропередачі. Знеструмилися понад 14 тисяч споживачів у 30 населених пунктах. Станом на 8:00 ранку пожежу ліквідовано, без напруги залишалися понад 2,5 тисячі абонентів. Тривають відновлювальні роботи", - йдеться у повідомленні. 

У профільному відомстві зазначили, що дефіциту електроенергії немає. У резерві – 7 енергоблоків ТЕС і ТЕЦ, які будуть задіяні у разі потреби. Власної генерації достатньо для покриття потреб споживачів, також планується комерційний імпорт та експорт електроенергії. 

Через технологічні порушення відключалась підстанція 330 кВ на Одещині. Протягом двох годин обладнання підстанції підключено до роботи, знеструмлень споживачів не було.

Читайте також: На Хмельниччині внаслідок атаки дронів пошкоджений об'єкт інфраструктури, є знеструмлення

На Запорізькій АЕС лінія 330 кВ, що живила станцію, залишається знеструмленою. Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 15,54 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

На поточну добу прогнозується експорт електроенергії до Польщі, Румунії, Словаччини, Молдови та Угорщини – до 13 316 МВт/год, а також імпорт – до 41 МВт/год.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 6 березня протиповітряна оборона знищила 38 із 42 ударних безпілотників типу Shahed, якими Україну атакувала Росія.

Фото: Freepik

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-