На Полтавщині готуватимуть пілотів агродронів

На Полтавщині готуватимуть пілотів агродронів

Фото
Укрінформ
У Полтавській області відкрили школу підготовки пілотів БпЛА, які впродовж 3 тижнів опановуватимуть теоретичну і практичну частину управління агродронами, а після закінчення навчання отримають сертифікат.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Підготовка пілотів БпЛА — новий крок у розвитку аграрної сфери. Використання нових безпілотних технологій значно збільшує ефективність систем землеробства, даючи змогу спостерігати за полями і здійснювати своєчасний аналіз сільськогосподарських культур», — розповів начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Зазначається, що у школі зможуть навчатися учасники бойових дій, переселенці та люди, які перебувають на обліку в центрах зайнятості.

Читайте також: У семи профтехучилищах запровадять нову навчальну програму «Оператор цивільних дронів»

Ветерани та ветеранки можуть навчатися в школі агродронів безоплатно. Для цього їм необхідно подати відповідну заявку до Державного навчального закладу “Полтавський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості”.

Як повідомлялось, українські виробники дронів вже спроможні щомісяця виготовляти до 150 тисяч одиниць продукції, а до кінця року планують вийти на загальну цифру у 2 мільйони безпілотників.

Фото: пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-